Informatie

In Nederland leven zo’n 33 miljoen huisdieren. Elk mens krijgt daardoor, vaak al vanaf jonge leeftijd, te maken met dieren in de buurt. Prins & Puck is een educatief concept voor groep 1 tot en met 4 van de basisschool, waarbij kinderen al spelenderwijs de belangrijkste basisregels leren over het omgaan met en het verzorgen van huisdieren.

Prins & Puck is een initiatief van Prins Petfoods. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in 100% natuurlijke voeding voor honden en katten en staat voor dierenwelzijn, kennis en educatie. Prins vindt het belangrijk dat kinderen via Prins & Puck al op jonge leeftijd kennismaken met huisdieren.

YouTube

Sinds 2020 zijn Prins & Puck te zien via hun eigen YouTubekanaal. In verschillende afleveringen beleven de dieren en hun baasjes vrolijke avonturen, waarin ze meer leren over huisdieren. Daarnaast zijn er leuke DIY filmpjes te vinden, kunnen de kinderen luisteren naar voorleesverhaaltjes of meespelen met de Huisdierenbingo.

De week van het huisdier

Naast filmpjes op YouTube hebben Prins & Puck ook hun eigen lespakket voor groep 1 t/m 4 van de basisschool. Met behulp van dit pakket organiseert elke school in een handomdraai ‘De week van het huisdier’.